Csodálatos vízkristályok

Hogyan hatnak szavaink, gondolataink a vízre?

Március 22. a Víz világnapja. Víz = H2O. Csak ennyi lenne, vagy ennél sokkal több?

Földünket 70%-ban víz borítja, testünknek 70%-a víz, a megtermékenyített petesejt 95%-ban víz. Vajon megbecsüljük-e, ismerjük-e eléggé létünk egyik legalapvetőbb elemét? Tisztelettel bánunk-e vele?

A víz információhordozó – ez volt számomra az egyik legfontosabb üzenete A víz üzenete című filmnek.

Dr. Masaru Emoto japán természetgyógyász, kutatója a víz mibenlétéről kezdett el töprengeni. Kifejlesztett egy mágneses rezonancia készüléket, amely láthatóvá tette a vízben rejlő energiákat. A vizet lefagyasztották, majd lefényképezték. Kimutatták, hogy a kialakult kristályok minden környezeti behatást rögzítenek.

Fénykép:a vízkristály aminek “Szerete és Hála” szavak lettek mutatva.

Szeretet és hála

Tanulmányozni kezdték gondolatok, szavak, dallamok és képek vízre gyakorolt hatását. Bebizonyosodott, hogy ugyanaz a víz csodálatos kristályszerkezettel reagált, ha kellemes zene, jó gondolatok (pl: szeretet, lélek, boldogság, angyal) és imák hangzanak el mellette, míg a rossz gondolatok (ördög, „megöllek”), az agresszió, a kemény rockzene torzítóan hatott rá.

Emoto hisz abban, hogy mindez az életenergiára vezethető vissza. Hisz abban, hogy tudatosságunk változásával a Chi is megváltozik, és ha ez így van, „akkor tudatunk tisztítja meg a vizet, és ez által a szépség és az erő üzenetét küldjük minden életnek”- mondja.
Emoto szerint mivel testünk nagy része víz, tudat és lélek összetétele, ezért a víz erejével és annak akadálymentes áramoltatását elősegítő módszerek segítségével beindíthatjuk testünk gyógyító folyamatát.

Az említett filmet te is megnézheted a Youtube-on (ha van egy kis időd):

http://www.youtube.com/watch?v=l9KXcDFy-I0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZthsZ1WYGb8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=PUCfb4fG3io&feature=related

Be Sociable, Share!

3 Responses to “Csodálatos vízkristályok”

 • tihi szerint:

  Tisztelt Szabó Szilvia!

  A cikk fő lényegi mondanivalójára nem szeretnék reagálni, mivel nem értek hozzá, annyit azonban elmondhatok, hogy finoman szólva szkeptikus vagyok, de fenntartom a jogot a tévedés lehetőségének is (például ha a jégkristályok a bemutatott módon változnak a hatások során, jelenti-e azt, hogy a víz folyékony állapotában is hasonló változások következnek be, valamint a víz folyékony állapotában mely kristályokban áll be ez a változás – mivel folyékony vízkristály nem létezik, ha jól emlékszem évtizedes tanulmányaimra -, és vajon a folyékony vízben valóban jelenlévő másfajta vegyületek kristályai hasonlóan reagálnak-e, vagy azok esetleg épp kioltják az említett hatást: megannyi kérdés, amely felett a “tanulmány” nagyvonalúan átlép).

  Viszont ami nekem igazán szemet szúrt, a “kemény rockzene” megítélése. Ezek szerint ez egyértelműen és bizonyítottan káros? Meghatározható pontosabban, hogy honnantól számít egy zene károsnak? Halkan is káros? És ha szeretetről, békéről, családról szól a kemény rockzene, csak éppen elektromos gitárral? Vagy mi van a keresztény rock és metálegyüttesekkel (bizony, szép számmal vannak ilyenek)? Továbbmegyek: hova helyezzük például Paganinit, az ismert klasszikus hegedűvirtuózt és zeneszerzőt. Talán őt tekinthetjük az első ismert rock/metálzenésznek. Az ő zenéje is káros? Ezek szerint a klasszikus zenében is van káros? Ha például Mozartnak van egy gyorsabb, intenzívebb (“Paganinis”) tétele, akkor az is káros? Vagy ha egy kellemesnek megítélt klasszikus zenét elektromos hangszereken (például elektromos hegedű) játsszuk, akkor károssá változik? És ha még fel is gyorsítjuk kicsit? Sokaban fog különbözni a végeredmény a kemény rockzenétől? A kellemesből ilyen egyszerűen káros lett? Vagy ha megmaradt kellemesnek, akkor mitől káros az éppen olyan kemény rockzene?
  A cikknek ezen része az, amely aláássa szememben a lényegi mondandóját, hiteltelenné téve azt.

 • Szabó Szilvia szerint:

  Tihi, javaslom nézd meg a filmet (a fenti linkeken eléred) vagy olvasd el Masaru Emoto könyveit, ott részletesebben kifejti a dolog működésének lényegét, és talán a kérdéseidre is választ kapsz.

 • Boborján szerint:

  És abban az esetben mert nálam azvan az alattam lakó gyakran hangosan hallgat metálzenét, és nálam ugyanabból a csőből jön a víz, akkor inkább várjam meg míg abbahagyja amikór szomjas vagyok?

Te mit gondolsz?

Az oldal szerzője
Szabó Szilvia vagyok, okleveles grafológus.
A grafológia a lélek és személyiség megismerés kiváló eszköze. Grafológia és önismeret

Ez az oldal Neked szól, ha szeretnél objektív és megbízható választ kapni a „Ki vagyok én?” kérdésre; ha kíváncsi vagy arra, vajon milyennek látnak mások, milyen rejtett képességekkel rendelkezel, vagy hogy miben vagy tehetséges; ha a válaszokat akarsz a „miértekre”, és a „hogyanokra”; ha nem zárkózol el a fejlődés lehetőségétől, sőt képes vagy tenni is a változásért, a fejlődésért; ha a sorsodnak, az életednek sokkal inkább alakítója, irányítója, mint szemlélője kívánsz lenni.
Kérdezz! Válaszolok!

 Grafológiai kérdezz-felelek