Miből áll a személyiség?

Minden ember személyiség és mindenki más-más személyiség, nincs két egyforma, még az ikrek között is van eltérés.

Mi a személyiség?

A személyiség összetett fogalom. Magába foglalja z ember fizikai, lelki és szellemi tulajdonságainak csak rá jellemző kombinációja, amely őt egyedivé, megismételhetetlenné és megkülönböztethetővé teszi másoktól.

A személyiség egységes egész, ugyanakkor dinamikus is, hiszen a külső és a belső hatásokra reagálva egyaránt formálódik, fejlődik.

A személyiség fogalma kifejezi azt a gondolkodási, érzelmi, cselekvési és viselkedési mintázatot is, amely meghatározza az ember személyes stílusát és azt a módod, ahogy a fizikai és a társas környezetével kapcsolatba lép.

Mik a személyiség legfőbb jellemzői, összetevői?

Read the rest of this entry »

Romantikusan vagy praktikusan állsz a szerelemhez? – az írásod elárulja

A szerelem nem ugyanaz mindenki számára. Van, aki a gyengéd érzelmeket vagy a lángolást, míg más a biztonságot és a stabilitást keresi benne. Te melyiket? A következő grafológiai teszt segítségével kiderítheted!

Írj egy oldal vagy 10 sor szöveget és nézd meg, hogy mely grafológiai jellemzők igazak rá többségben!

Read the rest of this entry »

Tízmilliószoros napok 2014-ben

A Tízmilliószoros napokon a pozitív és negatív kívánságok, gondolatok és cselekedetek is tízmilliószoros erővel hatnak. Így jól gondold meg, hogy mit kívánsz…

Tízmilliószoros napok 2014-benMinden évben van négy Buddhista ünnepnap, amit Tízmilliószoros napnak nevezünk. Ezek a napok Buddha életévhez kötődnek.

Talán már több internetes oldalon is megtaláltad az idei év Tízmilliószoros napjainak a dátumait, de sok helyen pontatlanul tüntetik fel.
A keveredést leginkább az okozza, hogy sokan a számolás kezdetét a kínai holdújévhez igazítják, nem pedig a tibeti újév, a “Loszar” dátumához,  holott a Tízmilliószoros vagy Dhramacsakrás napok tibeti buddhista ünnepek.

2014-ben  január 31-én kezdődött a kínai holdújév, viszont a tibeti holdújév, a Loszar csak március 2-án kezdődik. Így lehetetlen, hogy február 14-én legyen az első Tízmilliószoros nap, ahogy az sok helyütt olvasható – még ha oly szimpatikus lenne is , hogy az egy napra essen a nálunk ünnepelt Valentin nappal… Read the rest of this entry »

Rajzolj egy lovat! – megtudod milyen vagy

2014. január 31-ével a kínai asztrológia szerint beléptünk a Ló évébe. ennek tiszteletére, egy lovas önismereti rajztesztet hoztam neked.

Rajzolj egy lovat - megtudod milyen vagy! önismereti rajzteszt

A ló az ember egyik legrégebbi társa és szolgája a kutya mellett. A ló az utazás és a kalandvágy, az intelligencia és az erő, az életenergiát és vitalitást, a gyorsaság és a kitartása szabadság, a függetlenség, de a szolgálat jelképe is egyben.

A feladat:

Fogj egy fehér lapot, és rajzolj egy lovat! Ha akarod, ki is színezheted.
Nem baj, ha nem sikerül tökéletesre – a rajz önismereti szempontból így használható.

Fontos, csak akkor nézd meg az értelmezést, ha megvan a rajz.

Elkészültél? Read the rest of this entry »

10+1 tipp önbizalom növeléshez

Felmérések szerint 10-ből 7 ember önbizalomhiánnyal küzd, alul értékeli önmagát.

A gyenge önbizalom a munkában, a kapcsolatokban, a szülői teendők ellátásában és a döntéshozatalban is érezteti negatív hatását. Az önbizalomhiány megakadályoz abban, hogy elérd, amit akarsz, és gyengébben teljesítesz, mint amire valójában képesek lennél.

Az önbizalom megszerzése, megerősítése nem megy hipp-hopp, türelem és kitartás is kell hozzá, de az alábbi 10+1 önbizalom-növelő tipp segítségedre lesz az elindulásban: Read the rest of this entry »

7 dolog, amit 2014-ben tegyél meg önmagadért

2014 a befelé figyelés, az önvizsgálat és az elmélyülés éve. Milyen testi-lelki, önismereti és önfejlesztési feladatok várnak rád?

2014-et a Szaturnusz évének tartják, számmisztikailag pedig 7-es évnek tekinthető (2+0+1+4=7).

A 7-es erősen spirituális és misztikus szám, ami az élet számos területén visszaköszön. Gondolj csak a szivárvány színeinek, a hét napjainak és testünk csakráinak a számára, az asztrológia 7 fő bolygójára, a zenei hangsor alaphangjaira.

A 7 szimbolikusan a kötelesség, a korlátozás, a megismerési vágy, a bölcsesség, a mélységek és rejtélyek felderítésének, az elfojtott érzelmek és a gyógyítás száma. Ezeket a minőségeket képviseli a Szaturnusz is, amit az „Idő uraként”, a „Küszöb őreként” is emlegetnek. Ez a bolygó jelképezi a határokat, a korlátozásokat, a stabilitást, a megszerzett bölcsességet. A Szaturnusz szigorú tanító, aki addig hagy szenvedni, amíg észhez nem térsz, ugyanakkor megjutalmaz minden olyan erőfeszítést, kitartást és vállalást, amit a megoldás és a fejlődés érdekében teszel.

Ennyi bevezető után nézzük, hát, hogy milyen önismereti és lelki feladatok várnak rád idén?

Read the rest of this entry »

Elhárító mechanizmusok, avagy az Én trükkjei a szorongás kivédésére

Elhárító mechanizmusok, avagy az Én trükkjei a szorongás kivédéséreÉletünk során mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, amikor kisebb-nagyobb szorongást éltünk át.
A szorongás megjelenésére kétféle módon reagálhatunk: vagy ráerősítünk a problémamegoldó képességeinkre, hogy tudatosabban és jobban tudja kezelni a kihívásokat és a kellemetlen, fenyegető helyzeteket, vagy elhárító mechanizmusokat alkalmazunk.

Mik azok az elhárító mechanizmusok?

Read the rest of this entry »

Ha kell egy jó csapat

Ursula Affemann német grafológus a munkacsoporton belüli szerepeket és azok ideális arányát kutatta. Egy csapat jó teljesítményéhez ugyanis nem elegendő csupán a szakértelem, fontos, hogy a csapattagok illeszkedjenek egymáshoz és együtt tudjanak dolgozni.

Affemann, a személyügyi grafológia kiemelkedő alakja nagyon eredeti és hatékony módszert dolgozott ki, ami a színtipológia módszereként vált ismertté. Az elnevezés onnan származik, hogy Affemann a munkatársakat teljesítményük, képességeik és adottságaik alapján öt csoportba osztotta, és önéletrajzaikat zöld, kék, lila, piros és szürke színű dossziékba gyűjtötte.

Milyen színű csapattag vagy?- az írásod elárulja Read the rest of this entry »

Grafológiai utazás egy pont körül

Milyen az, ha nálad az utolsó szó? Hogyan mondod ki? Bizonytalanul, viccesen vagy indulatosan? Elő a kézírással és kiderül!

A grafológiában alapvető értelmezési szempont, hogy az írás magát az író személyt, a papírlap pedig az őt körülvevő környezetet szimbolizálja. A legkisebb íráselem a pont, ami az Én megjelenítését hordozza és grafológiailag is vizsgálható.

A geometria értelmében a pont irány, méret és kiterjedés nélküli elem. A kézírásban azonban nagyon változatos pontokkal találkozunk. A személyiség, a benned lévő energia és egyéniség az, ami a pontnak méretet, formát és nyomatékot ad. És ez grafológiailag elemezhető.

Az írásban a pont megjelenhet ékezetként az „i, ö, ü” betűk fölött, az aláírás végén és mondatvégi írásjelként. Ez utóbbi esetben a dolgok lezárását, az „utolsó szó” jellegét mutatja.

Milyen is, ha nálad van az utolsó szó? Hogyan mondod ki? Bizonytalanul, viccesen vagy indulatosan?

Read the rest of this entry »

Mi az intelligencia?

Az intelligencia fogalmát gyakran az értelem, értelmesség szinonimájaként használjuk.

Az intelligencia szellemi alkalmazkodó-, illetve problémamegoldó képességet jelent, ami lehetővé teszi az új feladatokhoz, és életfeltételekhez való alkalmazkodást, a személyi és tárgyi környezetbe való sikeres beilleszkedést, a különböző problémák megoldását.

Az intelligencia egy összetett képességrendszer, amely magában foglalja:

Read the rest of this entry »

Az oldal szerzője
Szabó Szilvia vagyok, okleveles grafológus.
A grafológia a lélek és személyiség megismerés kiváló eszköze. Grafológia és önismeret

Ez az oldal Neked szól, ha szeretnél objektív és megbízható választ kapni a „Ki vagyok én?” kérdésre; ha kíváncsi vagy arra, vajon milyennek látnak mások, milyen rejtett képességekkel rendelkezel, vagy hogy miben vagy tehetséges; ha a válaszokat akarsz a „miértekre”, és a „hogyanokra”; ha nem zárkózol el a fejlődés lehetőségétől, sőt képes vagy tenni is a változásért, a fejlődésért; ha a sorsodnak, az életednek sokkal inkább alakítója, irányítója, mint szemlélője kívánsz lenni.
Kérdezz! Válaszolok!

 Grafológiai kérdezz-felelek