Milyen önfejlesztési feladatok várnak rád 2015-ben?

Önfejlesztési feladatok 2015-benAz előző, a passzivitásra, befelé fordulásra, visszavonulásra és önvizsgálatra ösztönző év után, most egy rendkívül energikus és lendületes év következik.

2015-ös év a számmisztika szerint a 8-as szám rezgését hordozza (2+0+1+5=8). A 8-as számhoz szimbolikusan az erő, az akarat, a siker, a hatalom, a vezetés és az anyagiak társíthatók. Hozzárendelt bolygó a Mars, vagyis a harc és a küzdelem istene a mitológia szerint.

Milyen lelki, önismereti és önfejlesztési feladatokat állít eléd a 8-as év?

Read the rest of this entry »

Milyen karácsonyi dísz lennél? Személyiségteszt

Ez a játékos önismereti teszt érdekes dolgokat árulhat el a személyiségedről.

Nézd meg az alábbi képet és válaszd ki, hogy ha egy tündér elvarázsolna, akkor a legszívesebben milyen karácsonyi díszként foglalnál helyet a karácsonyfán. (Persze, lehetsz akár más színű is, mint ahogy az a képen szereplő díszek fel vannak tüntetve… A lényeg, hogy a dísztípust válaszd ki!)
Milyen karácsonyi dísz lennél? Személyiségteszt
Read the rest of this entry »

Írni tudni kell!

Az írni-olvasni tudás minden korban jelentős társadalmi, politikai és kulturális erőnek számított. Aki nem rendelkezik az írás-olvasás képességével hátrányba kerül, kiszolgáltatottá válik.

Aki nem rendelkezik az írás-olvasás képességével hátrányba kerül, a társadalom perifériájára szorul, kiszolgáltatottá válik.Az írástudatlanság (analfabetizmus) azt jelenti, hogy egy felnőtt ember nagyon rosszul, vagy egyáltalán nem tud írni-olvasni. Viszont nem tekinthetők írástudatlanoknak azok az egyszerű természeti népek, akik még csak nem is ismerik az írást.

Az analfabetizmus fajtái

Az írástudatlanságnak több fokozata van:
A legsúlyosabb szint az elsődleges analfabetizmus, amikor az illető egyáltalán nem tanult meg írni-olvasni.
A másodlagos analfabéták megtanultak ugyan írni-olvasni, de később elfelejtették.
Fél-analfabéták azok, akik csak egy nagyon kicsit tudnak írni-olvasni (pl.: képes leírni a nevét, de nem ismer minden betűt).
A funkcionális analfabéta az, aki tud írni-olvasni, de nagyon rosszul (a szavakat kibetűzi, de nem igazán érti meg az olvasott szöveget.)

Read the rest of this entry »

Mi köze a lábujjaknak a grafológiához?

Tudtad, hogy augusztus 6-án van a „Mozgasd meg a lábujjad!”-nap (Wiggle Your Toes Day)?

Amikor először olvastam róla, én is megmosolyogtam: „Na, megint egy őrült világnap…” Aztán… Rájöttem, hogy nem is olyan lökött a dolog,  sőt, nagyon hasznos!

Hiszen szegény lábfejünk és lábujjacskáink gyakran egész nap cipőbe zárva és minimális mozgásra vannak kényszerítve, miközben oly hűen szolgálnak minket a járásban. Így igazán megérdemelnek egy kis szabadságot és kényeztetést.

Ha elhanyagolt lábujjaidat rendszeresen átmozgatod, tornáztatod, esetleg meg is masszíroztatod, annak számos jótékony hatását élvezheted. Pl.: élénkül a vérkeringésedet, erősödnek a talpizmok és a vádli, amivel megelőzheted a kínzó vádligörcsöket és a láb deformitást, a bokasüllyedés, a lúdtalp és a bütykök kialakulását.

De még mielőtt azt hinnéd, hogy pályát váltottam, és grafológusból átnyergeltem ortopéd szakemberré – megnyugtatlak, hogy szó sincs ilyesmiről!

Akkor hát, mi köze a lábujjaknak a grafológiához?

Read the rest of this entry »

A vércsoportod elárulja milyen a személyiséged

Az 1930-as években egy japán orvos, Furukava Takedzsi a munkássága során arra a következtetés jutott, hogy az ember vércsoportja és személyisége összefügg egymással.

A vércsoportod elárulja milyen a személyiségedNoha elmélete tudományosan nem bizonyított, az emberek hisznek benne, és Japánban nagyon népszerű személyiség-mutatónak számít.

0-vércsoport

A 0-vércsoportú ember nyitott, társaságkedvelő és szociálisan érzékeny. Nagyon népszerű, mert képes harmóniát teremteni egy csoport tagjai közt és gondoskodik a jó hangulatról. Könnyen teremt kapcsolatokat, szeret a középpontban lenni és azt is, ha hozzá alkalmazkodnak. Többnyire higgadt, magabiztos és rugalmas, de néha az ész elnyomja az érzelmeket, és ilyenkor kissé meggondolatlan vagy makacs. Jószívű és jóindulatú, de titkon mindenről megvan a saját véleménye és a kapcsolatokban számító lehet. Nemcsak érzelmi, hanem érdekkapcsolatokat is köthet. Read the rest of this entry »

Családi kör az írás tükrében

Milyen volt gyermekkorodban otthon a családi légkör: boldog vagy feszül, szeretetteljes vagy konfliktussal teli? Az írásod elárulja!

családi légkör a grafológiábanA család az a szociális közeg, ahol megírjuk életprogramunkat, ahol elsajátítjuk az emberi kapcsolatok alapjait, illetve ahol szüleink kapcsolatán keresztül az első (követendő vagy elrettentő) párkapcsolati mintát kapjuk, azt, ahogy férfiként vagy nőként, férjként vagy feleségként viselkednünk kell a párunkkal.

A harmonikus vagy diszharmonikus családi légkör, a szülők nevelési stílusa, a tanult viselkedési minták és a kapott tiltások és elvárások, nyomot hagynak a fejlődő lélekben a személyiségben, és ezáltal a kézírásban is – hiszen az írás a lélek tükre.

Read the rest of this entry »

Milyen a kapcsolatod anyukáddal? – az írásod elárulja

Az anyával való kapcsolat minden ember életében meghatározó, hiszen az anya az a gondozó személy, aki a fejlődés korai szakaszában (0-3 éves korig) érzelmileg visszatükrözi, gondoskodik, szeretetet, gyengédséget nyújt a gyereknek és az anya az aki először érezteti vele, hogy ő fontos, értékes.

A problémás, diszharmonikus anya-gyermek kapcsolat a kézírásban is megmutatkoznak.

Több grafológiai jel is utal arra, ha valaki úgy érzi, hogy az anyától nem kapta meg a kellő gondoskodást,  vagy ha nyomasztóan sokat kapott, ami már az önállóságát, önállósodását nehezíti meg, és annak is, ha az írás készítője valamilyen negatív élményt, sérelmet élt át az anyával való viszonyában.

Természetesen itt is igaz a grafológiában már-már szállóigeszerű mondás, miszerint “egy jel nem jel”, vagyis ahhoz, hogy kimondhassuk egy személyiségvonás vagy pszichés hatás meglétét, annak több grafológiai jelben is vissza kell köszönnie a kézírásában. Ennek fényében nézzünk pár árulkodó grafológiai jelet az anyával való kapcsolatunkról.

Read the rest of this entry »

Miből áll a személyiség?

Minden ember személyiség és mindenki más-más személyiség, nincs két egyforma, még az ikrek között is van eltérés.

Mi a személyiség?

A személyiség összetett fogalom. Magába foglalja z ember fizikai, lelki és szellemi tulajdonságainak csak rá jellemző kombinációja, amely őt egyedivé, megismételhetetlenné és megkülönböztethetővé teszi másoktól.

A személyiség egységes egész, ugyanakkor dinamikus is, hiszen a külső és a belső hatásokra reagálva egyaránt formálódik, fejlődik.

A személyiség fogalma kifejezi azt a gondolkodási, érzelmi, cselekvési és viselkedési mintázatot is, amely meghatározza az ember személyes stílusát és azt a módod, ahogy a fizikai és a társas környezetével kapcsolatba lép.

Mik a személyiség legfőbb jellemzői, összetevői?

Read the rest of this entry »

Romantikusan vagy praktikusan állsz a szerelemhez? – az írásod elárulja

A szerelem nem ugyanaz mindenki számára. Van, aki a gyengéd érzelmeket vagy a lángolást, míg más a biztonságot és a stabilitást keresi benne. Te melyiket? A következő grafológiai teszt segítségével kiderítheted!

Írj egy oldal vagy 10 sor szöveget és nézd meg, hogy mely grafológiai jellemzők igazak rá többségben!

Read the rest of this entry »

Tízmilliószoros napok 2014-ben

A Tízmilliószoros napokon a pozitív és negatív kívánságok, gondolatok és cselekedetek is tízmilliószoros erővel hatnak. Így jól gondold meg, hogy mit kívánsz…

Tízmilliószoros napok 2014-benMinden évben van négy Buddhista ünnepnap, amit Tízmilliószoros napnak nevezünk. Ezek a napok Buddha életévhez kötődnek.

Talán már több internetes oldalon is megtaláltad az idei év Tízmilliószoros napjainak a dátumait, de sok helyen pontatlanul tüntetik fel.
A keveredést leginkább az okozza, hogy sokan a számolás kezdetét a kínai holdújévhez igazítják, nem pedig a tibeti újév, a “Loszar” dátumához,  holott a Tízmilliószoros vagy Dhramacsakrás napok tibeti buddhista ünnepek.

2014-ben  január 31-én kezdődött a kínai holdújév, viszont a tibeti holdújév, a Loszar csak március 2-án kezdődik. Így lehetetlen, hogy február 14-én legyen az első Tízmilliószoros nap, ahogy az sok helyütt olvasható – még ha oly szimpatikus lenne is , hogy az egy napra essen a nálunk ünnepelt Valentin nappal… Read the rest of this entry »

Az oldal szerzője
Szabó Szilvia vagyok, okleveles grafológus.
A grafológia a lélek és személyiség megismerés kiváló eszköze. Grafológia és önismeret

Ez az oldal Neked szól, ha szeretnél objektív és megbízható választ kapni a „Ki vagyok én?” kérdésre; ha kíváncsi vagy arra, vajon milyennek látnak mások, milyen rejtett képességekkel rendelkezel, vagy hogy miben vagy tehetséges; ha a válaszokat akarsz a „miértekre”, és a „hogyanokra”; ha nem zárkózol el a fejlődés lehetőségétől, sőt képes vagy tenni is a változásért, a fejlődésért; ha a sorsodnak, az életednek sokkal inkább alakítója, irányítója, mint szemlélője kívánsz lenni.
Kérdezz! Válaszolok!

 Grafológiai kérdezz-felelek