Mi az az önismereti baki, amit négyből három ember elkövet, és ami nemcsak az önértékelést ássa alá, hanem az önmegvalósítást is megnehezíti?

Énképünk egyrészt a külvilág véleményéből, másrészt
a saját magunk által önmagunkról szerzett élmények és
tapasztalatok sokaságából épül fel.

Ám nagyon nem mindegy, hogy milyen e kettő aránya!

Egy felmérés adatai szerint az emberek 74%-a külső visszajelzésekre alapozza az Énképét. Azaz 4-ből 3-an túlnyomórészt “second hand” (másodkézből szerzett) önismerettel rendelkeznek, vagyis a számunkra fontos és kevésbé fontos személyektől származó sok apró részletekből, elejtett kijelentésekből rakták össze azt a valamit, amit “Én vagyok”-nak gondolnak.

Olyan ez, mintha üldögélne benned egy ismeretlen vagy alig ismert kis (l)ÉN(y), aki hatással van rád – néha segít, de sokszor inkább gátol – és gyakran a tudtod nélkül irányítja életedet. Marionett bábuként rángat, hol kénye-kedve szerint, hol pedig a külvilág elvárásainak való megfelelési-, illetve bizonyítási vágyad szálait mozgatva.
Riasztó nem?onismereti lény

 

Így nem csoda,

 • ha rosszul érzed magad a bőrödben
 • ha gyakran elégedetlen és frusztrált vagy,
 • ha jócskán alul maradsz a képességeidnek és valós értékeidnek,
 • ha nem tudod kibontakoztatni a benned rejlő kincseket és tehetséget,
 • ha úgy érzed, sötétben tapogatózol, nem tudod merre indulj el
 • ha folyton ugyanazokat a köröket futod, nem jutsz egyről a kettőre,
 • ha életedet és kapcsolataidat megkeserítő pszichológiai játszmákba bonyolódsz
 • ha szenvedsz attól, hogy mások nem becsülnek, sőt kihasználnak,
 • ugyanakkor félsz attól is, hogy önmagad légy, nehogy konfliktusba keveredj és magadra haragíts másokat.

Mi a baj a “second hand önismerettel”?
Hogyan rombol?

# 1. probléma: A “second hand önismeret” csalóka és megtévesztő.

Reggel odaállsz a tükör elé, belenézel, de nem azt látod, aki odaállt, aki valójában vagy, hanem azt, amit mások odavetítettek rólad. Kövérnek látod magad, mert a divatlapok azt sugallják, hogy aki már 40-42-es vagy annál nagyobb ruhát hord, az kövér. Ügyetlennek látod magad, mert gyerekkorodban valaki elég sokszor elmondta: “ej, édes lányom, milyen kétbalkezes vagy!”. Ostobának látod magad, mert nem mentek a reáltárgyak a suliban.

Hiszen amit így magadról gondolsz, az nagymértékben függ a véleményalkotó:
– értékrendjétől, értékítéletétől (attól, hogy ők mit tartottak helyesnek, fontosnak, “normálisnak”)
– gondolataitól (…értelmi szintjétől, bölcsességétől)
– érzelmeitől, érzelemvilágától (ahogy hozzád, önmagához és általában a világhoz viszonyult)
– szokás- és elvárásrendszerétől.

Olyannak látod magad, amilyennek mások szerint vagy, olyan próbálsz lenni, amilyennek szerintük kellene, és olyan dolgokat teszel, amit szerintük tenned kellene.

# 2. probléma: Hibás következtetésekre jutsz önmagaddal kapcsolatban.

Ami főleg önkorlátozó gondolkodásmódban, életfelfogásban és negatív életprogramban nyilvánul meg. Ha pl.: elhitted magadról, hogy ügyetlen vagy, akkor félsz majd kipróbálni dolgokat, mondván, “ááá, ez nekem úgysem sikerülne”. Ha elkönyvelted magadban, hogy csúnya/kövér/buta vagy, akkor félsz megismerkedni bárkivel, gondolván: “kinek is kellenék én (így)”” vagy “hogy is szerethetne engem (így) bárki is”.

# 3. probléma: Rendszerint alacsony önértékelést és alacsony önbizalmat eredményez.

Ez pedig kihat az életed minden területére: a kapcsolataidra, a magánéletedre, a munkádra, teljesítményünkre, a lelki és kedélyállapotodra, és akár az egészségedre is.

# 4. probléma: Nem segíti az előrelépést, és hogy a saját életedet éld.

Olyan dolgokat próbálsz kihozni önmagadból, ami nincs meg benned, vagy olyan célokat akarsz elérni, ami nem a tiéd, vagy aminek az elérése aránytalanul nagy energiabefektetést követel. Mindeközben elnyomod és nem használod ki a meglévő képességeidet – csak azért, mert az nem illik bele vagy ütközne a külvilág által elvárt képpel. (“Ezt nem tehetem.”, “Ez nálunk nem volt divat.”, “Jaj, mit fognak szólni az emberek?!”)

Hogyan számold fel ezt az áldatlan, lélekromboló állapotot?

Mi kell ahhoz, hogy végre teljesebb, örömtelibb, kiegyensúlyozottabb és sikeresebb életet élhess? Olyan életet, ahol szereted és elégedett vagy önmagaddal, és mások is szeretnek és elismernek. Ahol tudod, ki vagy, mit akarsz, mi a fontos számodra, és azt is merre indulj el és hogyan bontakoztasd ki önmagad. Mindezt úgy, hogy közben figyelembe veszed mások érdekeit is, de anélkül, hogy folyton mások rosszalló pillantásai miatt aggódnál és szorongnál, vagy feladnád Önmagad.

szabo szilvia grafológusSzia! Szabó Szilvia vagyok, okleveles grafológus.

Munkám során sok olyan emberrel találkozom, akiknek csodálatos belső kincseik vannak, de nem tudják kibontakoztatni tehetségüket, nem tudják, mennyi mindenre lennének képesek vagy azt, hogy merre induljanak el, mitől lennének boldogok.

Míg másokat inkább az foglalkoztat, hogy “Miért nem jövök ki az XY kollégámmal/a főnökömmel/a szomszédommal?”, vagy hogy “Miért veszünk össze folyton minden apróságokon a párommal/a gyerekemmel/a szüleimmel, holott szeretem őt/őket?”

A grafológiai elemzések azt mutatják, hogy sokuk problémája gyakran a hiányos vagy nem megfelelő ön- és emberismeretre vezethető vissza.

Ez ösztönöz arra, hogy saját önismereti utazásaim és a grafológusi munkám során szerzett ismereteimet és tapasztalataimat megosztva segítsek abban, hogy minél többen minőségi és valós önismeretre tegyenek szert, és ezáltal tudatos, reális és pozitív Énképet alakítsanak ki önmagukról.

 

Hogyan indulj el?

Kezdj el figyelni, barátkozni és törődni önmagaddal! Kezdd el megismerni önmagad! Vedd elő és vizsgáld át az Énkép-batyudat, hogy mi van benne és hogyan került bele? Mi az, ami szerinted is igaz, helytálló? És mi az, ami fals vagy már idejét múlt, ami csak lelassít és visszahúz – ezeket szórd ki! Majd keress és tégy az Énkép batyudba olyan élményeket és tapasztalatokat, ami megerősít, segít és továbbvisz utadon.

De vigyázz, az “Én” érzékeny és kényes jószág! Nem ronthatsz rá ajtóstul, mert sündisznóvá válik. Szépen, finoman, türelmesen kívülről-befelé haladva kezdd vizsgálni önmagad.

Elsőként a viselkedésedet és a személyiségedet vedd górcső alá! A személyiség lényed külső burka, ami kapcsolatban van lelked mélyebb rétegeivel és a külvilággal is. Személyiséged és viselkedésed képet ad arról, hogyan kezeled és oldod meg a problémákat, hogyan alakítasz ki és tartasz fenn kapcsolatot az emberekkel, hogyan viselkedsz.

Na de, hogyan igazodj el a személyiség összetett és bonyolult világában?

Ez már a tudósoknak, az orvosoknak és a pszichológusoknak is komoly fejtörést okozott. Sokan és sokféle megközelítési módot találtak ki erre. Az egyik legősibb és a legegyszerűbb módszer a típustanok megalkotása volt, ami már a jó öreg görög orvosnak, Hippokratésznek is bevált.

A személyiségtipológiák lényege, hogy az embereket valamilyen testi vagy viselkedésbeli sajátosságaik, hasonlóságaik alapján több típusba sorolták. A közös vonások alapján következtetni lehet a jellemre, a lelki mozgatórugókra és a várható viselkedésre.

Hogyan segítenek neked a személyiségtípusok?

Ha megismered a különböző típusokat, rájössz arra, hogy mennyire másképp látják az emberek a világot, és milyen eltérő módon reagálnak ugyanarra a helyzetre. Így a számodra esetleg furcsa vagy irritáló magatartást már nem feltétlenül az ellened irányuló szándékos ellenségeskedésnek vagy gyanakvásnak tekinted, hanem az adott típusra jellemző akaratlan és számára teljesen természetes reakciónak.

Ha felismered, milyen típusba tartozol, illetve a társaid milyen típusúak, akkor:

 • jobban fogod érteni önmagad és mások viselkedésének mozgatórugóit,
 • megértőbb és elfogadóbb leszel önmagaddal és másokkal,
 • kevesebbet kritizálod magad a hibáid és a hiányosságaid miatt, vagy másokat az övéik miatt
 • nem vársz el magadtól olyant, ami nincs (vagy még nincs) meg benned,
 • és másoktól sem olyant, ami bennük nincs meg,
 • ez nagymértékben javítja a gyermekeiddel, szerelmeddel, barátaiddal vagy a munkatársaiddal való kommunikációt és együttműködést, együttélést.
 • ráadásul tudatosabban állhatsz neki önmagad fejlesztésének, és másoknak is jobban segíthetsz a kibontakozásban.

Jól hangzik, ugye?

Nos, az alábbi kiadvány pont ilyen
önismereti és emberismereti iránytűt ad a kezedbe!

Sok éves gyakorlat, számos önismereti könyv elolvasása, több száz grafológiai elemzés és kutatás eredményeként született meg ez az eBook, ami a grafológia és a személyiségtípusok révén mutatja be az emberi személyiség sokféleségét és működésének árnyalatait. Segítségével tisztábban láthatod önmagad, érthetőbbé és teljesebbé válnak az emberi kapcsolatok és felismerhetőbbé válnak az eddig bonyolultnak tűnő összefüggések.

Személyiségtípusok grafoköntösben

Miről szól a Személyiségtípusok grafoköntösben?

 • Ebbe az eBookba 15 izgalmas személyiségtipológiát válogattam össze.
 • Ezek mindegyike személyiségednek más-más oldalát, életterületét fedi fel előtted.
 • A személyiségtípusokat könnyen érthető és lényegre törő módon ismerheted meg,
 • nem terhellek felesleges pszichológiai eszmefuttatásokkal és szakkifejezésekkel, mindössze annyi elméletet tettem az anyagba, ami feltétlenül szükséges.
 • Minden egyes típusnál megtalálod annak tulajdonságait, lelki jellemzőit,
 • valamint a kézírására jellemző grafológiai jegyeket, jelegyütteseket.
 • Mindezt több tucat írásminta-részlet teszi szemléletessé,
 • hogy akár a kézírás alapján is könnyen beazonosíthasd, hogy melyik típusba tartozol (illetve társaid hova tartoznak).
 • Elmondom azt is, hogyan dolgozz a személyiségtípusokat, hogy azok minél eredményesebben szolgálják önismeretedet és fejlődésedet.
 • A eBook terjedelme 152 oldal A4-es méretben.

Vajon neked való?

Szeretnéd jobban megismerni önmagad? Akkor ehhez a személyiségtípusokkal való ismerkedés remek kiindulási pont , hiszen sokat megtudhatsz saját képességeidről, erősségiről és gyengeségeidről. Felfedezheted a viselkedésed mélyén rejlő okokat, azt, hogy hogyan és miért teszed, amit teszel. Így jobban megérted és elfogadod önmagad, ezáltal a változás, a fejlődés is könnyebbé és gyorsabbá válhat.

Nem gond, ha nem vagy jártas a grafológiában! Az ebook eredményes használatához nincs szükség grafológiai előképzettségre és szaktudásra, mert a tipológiák önmagukban is érthetőek és remekül használhatók.

Ám ha szeretnél valami újat tanulni, szeretnél belekóstolni a grafológiába, akkor itt a remek alkalom. Az e-book egy külön fejezetben megtalálod a leggyakrabban használt grafológiai fogalmak és írásjellemzők rövid leírását, ami segít, hogy te is megpróbáld beazonosítani az írásodat, és hogy az egyes típus grafológiai jellemzőinek felsorolásánál Te is tudd, miről is van szó.

Ha pedig már foglalkoztál grafológiával, akkor mindenképp. Hiszen a meglévő tudásodat új ismeretekkel gyarapíthatod. Az egyes személyiségtípusok és azok grafológiai jellemzőinek megismerése révén még teljesebb és árnyaltabb képet kapsz a kézírás készítőjéről.

Hogyan juthatsz hozzá?

A Személyiségtípusok grafoköntösben ebook PDF formátumban rendelhető meg, aminek megnyitásához pdf. olvasó program szükséges. (Segítséget a megnyitáshoz, az anyagot tartalmazó emailben találsz!)

Miért csak online kiadásban (pdf.) lehet megrendelni?

 • Az online kiadásnál nincsenek csomagolási, nyomdai és egyéb felesleges költségek, így a több év tapasztalatából született tudásanyagot a legkedvezőbb áron tudom Neked átadni.
 • Az eBook számítógépen olvasható, ám ha jobban kedveled a könyvformát, akár ki is nyomtathatod magadnak, és bárhová magaddal viheted.
 • Az online kiadás másik előnye, hogy az elveszett vagy megsemmisült anyagok – újravásárlás nélkül – pótolhatók. Azaz bármikor, újra és újra letöltheted!

Mennyibe kerül?

Ebben a több, mint 150 oldalas eBookba olyan személyiségtipológiát gyűjtöttem/válogattam össze, amelyekkel több szempontból ismerheted meg a személyiségedet.

Személyiségtípusok grafoköntösbenKiderítheted, például hogy:

 • miről árulkodik a testalkatod?
 • milyen a pénzkezelési stílusod?
 • hogyan kezeled a világot, mi a alapján döntesz és cselekszel?
 • hogyan viselkedsz a kapcsolatokban?
 • mennyire tudod kifejezni az érzelmeidet, a szeretetedet, és
 • mennyire igényled, hogy a többiek kitüntessenek téged a figyelmükkel?
 • hogyan reagálsz, ha támadva vagy veszélyben érzed magad?
 • milyen szerepet, archetípust testesítesz meg a kapcsolataidban?
 • vajon aszerint élsz, amire a személyes számaid vagy kínai születési őselemed alapján hivatott vagy, vagy írásod mást mutat?

A Személyiségtípusok grafoköntösben e-book bruttó 6490.- Forintért a Tiéd lehet.

És ez még nem minden…

Ajándékok is vannak ám!

ajandekAjándék # 1: Az ebook mellé kapsz egy Önismereti és típus meghatározási munkát segítő e-munkafüzetet, hogy minél könnyebben be tudd azonosítani a rád jellemző típusokat.

Ajándék # 2: 1db E-mail konzultációt arra az esetre, ha bármilyen kérdésed lenne az e-bookban olvasható személyiségtípusokkal kapcsolatban, vagy ha elakadnál az írásjellemzők beazonosítása során, akkor e-mailben küldd a kérdésedet, illetve a beszkennelt írásmintarészletet, hogy pontosan lássam miről is van szó. És pár napon belül válaszolok.

Rendeld meg MOST!

A megrendelés előtt kérlek, olvasd el az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek), amit a megrendeléseddel elfogadsz! Köszönöm.
1. Töltsd ki és a “Megrendelem” gomb megnyomásával küldd el az alábbi megrendelőlapot.
2. A megrendelésed követően néhány percen belül e-mailben visszaigazoljuk a megrendelésed adatait, és elküldjük a fizetéshez szükséges adatokat. Fizetni banki átutalással, banki pénztári befizetéssel és postai rózsaszín csekken keresztül lehet. A fizetési határidő 8 nap.
3. Az összeg beérkezése után a lehető legrövidebb időn belül (1-3 munkanap) elküldjük a letölthető e-könyv linkjét és a megnyitáshoz szükséges egyéni jelszavadat.
A számlát postán küldjük el.

A fizetési határidő 8 nap, ha ezen az időtartamon belül nem fizetsz, illetve az általad megadott elérhetőségek egyikén sem tudunk elérni, a helyedet másnak adjuk át.

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől (lásd ÁSZF). Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül írásban e-mailben jelezheted (info [kukac] azirastukreben.hu ). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a “Megrendelem” gombra való kattintással Szabó Szilviával kötöd (8800. Nagykanizsa, Kazanlak krt. 3/B 2.em.9., Adószám: 65112638-1-40, Nyilvántartási szám: 13 31 69 71). Cégünk maradéktalanul alávetette magát a vonatkozó rendeleteknek, jogszabályoknak, illetve az egyéb törvényi előírásoknak a jelen tájékoztató, az ÁSZF, illetve az Adatkezelési szabályzat ismertetésével.

Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldünk a megrendelés adatairól, valamint elküldjük a fizetési információkat. A fizetési határidő 8 nap, ezt követően az akciós ár már nem érvényes, csak az eredeti áron vásárolhatod meg a terméket.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás