Hogyan készülsz a karácsonyra? – az írásod elárulja

Ahány ház, annyi szokás – és annyi fajta karácsonyi készülődés és ünneplési mód. Van, aki a hagyományok híve, más inkább a legújabb karácsonyi trendet követi. Van, aki idegbajt kap a készülődéstől, míg más kifejezetten élvezi a pörgést.

Te hogy készülsz a karácsonyra? Melyik típushoz tartozol? – Az írásod elárulja

A hagyományőrző

A régi gyermekkori karácsonyok áhítatát és örömét szeretnéd megidézni, illetve olyan ünnepi hangulatot kívánsz teremteni, amire mindig vágytál. Ragaszkodsz a szokásokhoz, a tradíciókhoz, mert ezek jelentik számodra az állandóságot és a biztonságot.

A karácsonyi készülődés minden évben ugyanolyan menetrend szerint alakul. Hagyományos karácsonyi ételekkel készülsz: halászlé, töltött káposzta és bejgli. A terítésnél előkerül az ünnepi étkészlet és a nagymama ezüst evőeszközei. Díszítésként gyertya és fenyőág kerül az asztalra.

Gondosan megőrzöd a régi karácsonyi gömböket, amelyek most ismét felkerülnek a fára, vagy szalmadíszekkel, termésekkel (alma, dió, mogyoró), habcsókkarikákkal és az elmaradhatatlan konzumszaloncukorral öltözteted fel a fát.

A gyertyagyújtásra összegyűlik a család, karácsonyi dalokat énekeltek, és felidézitek az elmúlt év/évek legszebb élményeit.

A hagyományőrző típus grafológiai jellemzői:
balra tolt írástömb, szűk vagy szűkülő bal margó, lassú, nyugodt írás, szabályos és olvasható, az iskolás normát követő vagy formahangsúlyos írás kevés átalakítással, pontosan kitett ékezetek, áthúzások

A trendi újító

Szereted a változatosságot, szívesen próbálsz ki új dolgokat. Az ünnepi asztalra különleges ételeket, ínyencségeket készítesz. Nem ritka, hogy egy másik nemzet karácsonyi menüsorát próbálod ki.

A karácsonyfa-díszítése is trendi: az aktuális divatnak megfelelően minden évben beújítasz a díszekből, a gömbökből és girlandokból, hogy az új színösszeállításban pompázzon a fa.

Az ajándékcsomagolásnál és az asztaldíszítésénél szívesen alkalmazol szokatlan anyagokat (selymet, fát, gyöngyöket), bohókás megoldásokat, egyedi, személyre szabott dobozokat – a lényeg, hogy eltérjen a hagyományostól.

Ha teheted, akkor nem otthon ünnepled a karácsonyt, hanem inkább barátokkal, vagy a legszívesebben elutazol egy síparadicsomba vagy valami egzotikus helyre.

A trendi újító grafológiai jellemzői:
szűk jobb margó, szabálytalan, változatos íráskép, sok egyéni megoldással, gyors és élénk, könnyed és hajlékony, íves formák

Az ünnepellenes mufurc

Nem kedveled az ünnepeket, a karácsonyi felhajtás pedig különösen nem. Nem érted, mire ez a nagy cécó. Számodra ez ugyanolyan nap, mint a többi. Igyekszel távol tartani magad a nyüzsgéstől, és kivonni magad a karácsonyi készülődésből. Ne is akarjon senki ellátni feladatokkal, mert szófukar hallgatással vagy kritikus, kötözködő megjegyzésekkel könnyen lelombozod a hangulatukat.

Ha rajtad múlna, akkor te bizony karácsonyfát sem állítanál. Ha a gyerekek miatt mégis kénytelen vagy, akkor is csak pici fát választasz, vagy érjék be a műfenyővel.

Különleges karácsonyi menüre és asztalterítésre se számítsanak. Ha az asztal csak egy fokkal díszesebb a vasárnapi ebédasztalnál, akkor már örülhetnek. Ha még karácsonyi szalvéta is kerül az asztalra, akkor igencsak megerőltetted magad.

Az ajándékcsomagolást sem viszed túlzásba, ha egyáltalán csomagolsz… ha egyáltalán gondoskodsz ajándékról…

Az ünnepellenes mufurc típus grafológiai jellemzői:
merev, feszes írás, árkádos vagy szöges duktus, nagy szótávolságok, erős nyomaték, balsodrás

Még több segítséged önmagad és személyiségtípusod megismeréséhez itt találsz>>

A túlfűtött dekoratőr

Karácsony közeledtével úgy érzed, eljött az te ideje, amikor végre maradéktalanul kiélheted kreativitásodat, alkotási vágyát, amikor kamatoztathatja forma- és szépérzékedet.

Ha főzöl, akkor nem is annyira maga az étel a fontos, sokkal inkább az, hogy az színeiben jól mutasson a tányéron. A legegyszerűbb étket is olyan gusztusosan tálalod, mintha az angol királynőnek szolgálnád fel. Az ünnepi asztalterítés is szemet gyönyörködtető. Többféle díszkompozíciót készítesz.

Karácsonyfádat legszívesebben saját készítésű és egyedi díszekkel ékesíted. Gyakran másoknak is te csomagolsz, mivel az ajándékcsomagolásnak is megadod a módját. Az ember szinte sajnálja kibontani az ajándékot, nehogy tönkretegye a látványos csomagolást.

A túlfűtött dekoratőr grafológiai jellemzői:
díszített, egyénien formált betűalakok, ügyes kapcsolások, ékezetbekötések, ritmusos, telt és nagy írás, mázolt vonalak, rendezett íráskép

Még több segítséged önmagad és személyiségtípusod megismeréséhez itt találsz>>

A praktikus szervező zseni

Míg a legtöbbeknek igazi erőpróba a karácsony, számodra szervezési kihívás. Ilyenkor igazán elemedben érzed magát, mert kiélheti szervező- és vezetőkészségedet. Hetekkel előre megírod a karácsonyi forgatókönyvet a pontos menetrenddel, időbeosztással, költségvetéssel, feladatlistával és persze a „családi stáblistával”. Fejben tartod, hogy a karácsonyi vendégjárás során ki kit fogad és ki kihez hivatalos.

A karácsonyi menüsort jó előre összeállítod, a hozzávalókat időben és a legkedvezőbb áron szerzed be. Fagyasztasz, pácolsz, elősütsz – előre dolgozol, amivel csak lehet.

Az asztaldíszítésénél a praktikusságé a főszerep. Ha nincs kézügyességed vagy türelmed a terítéshez, akkor hamar megtalálod azt az embert, aki jó ebben.

A karácsonyfa díszítéssel hipp-hopp megvagy. Nálad nem fordulhat elő, hogy az utolsó pillanatban derül ki, hogy nem világít a karácsonyfa-égősor. Időben leellenőrizted, mint ahogy már két nappal előbb megkötözted és felkampóztad a szaloncukrokat az esti TV-zés alatt.

A csomagolással nem sok időt vesztegetsz. Csomagoltatsz, vagy ha te csomagol, akkor a karácsonyi papírtáska és dísztasak híve vagy, mert szép és gyors megoldás, sőt szépen eltéve jövőre is felhasználható.

A praktikus szervező típus grafológiai jellemzői:
sietős, de ütemes írásmozgás, rendezett, szabályos íráskép, jól olvasható normál vagy kicsi betűméret, siető vagy pontos ékezetekkel, t áthúzásokkal

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan készülsz a karácsonyra?
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .