Ezzel a háromelemes önismereti teszttel bepillantást nyerhetsz tudatalattid mélyebb rétegeibe,  és megismerheted titkon dédelgetett vágyaidat.

A Kockakép teszt képfelidéző, projektív (kivetítésen alapuló) módszer.  A dolgod nagyon egyszerű lesz, csak kövesd az alábbi négy lépést!

Kockakép önismereti teszt

  1. Hunyd le a szemed, és képzelj magad elé egy sivatagot – homok, ég, látóhatár!
  2. Most képzelj egy kockát a sivatagba. Figyeld meg jó alaposan: mekkora, milyen színű, miből van?
  3. Majd képzeld el, hogy feltűnik egy ló a sivatagban! Milyen ez a ló? Milyen színű? Mit csinál?
  4. Végül képzelj el egy létrát is a sivatagban. Milyen ez a létra? Hogyan áll? Miből van?

Jegyezz meg jól minden részletet az egyes elemekkel kapcsolatban, akár le is írhatod! Ha mindennel megvagy, csak akkor olvasd el a megfejtést!

Milyen a kockád?

A kocka Te vagy, illetve mindaz, ami titokban lenni akarsz, és amilyennek szeretnéd, hogy mások lássanak. A kockád a kielégítetlen érzelmi igényeidet is elárulja.

Ha a kockád nagy és masszív, akkor nagy önbizalommal rendelkezel, és fontos számodra, hogy a környezetedben élők erősnek, felelősségteljesnek lássanak, és bátran forduljanak hozzád tanácsért. Ha emellett a színe is sötét, pl.: fekete, az arra utal, hogy lényeges számodra a hatalom, és hogy ellenőrzésed, befolyásod alá vond a környezetedben élőket.

Ha a kockád kicsi, akkor kevés az önbizalmad, elképzelhető, hogy vészesen alulértékeled önmagad. Valószínű egyedül és védtelennek érzed magad – különösen, ha üveg a kockád, ami átlátszó és törékeny. Titokban úgy gondolod, hogy mások keresztülnéznek rajtad, semmibe vesznek.

Ha a kockád közepes méretű az megfelelő önértékelésre és önbizalomra utal. Te is és a környezeted is olyanak lát, és fogad el, amilyen vagy. Ha a színe szürke vagy halvány, akkor kissé egyszerűnek, középszerűnek, megszokottnak érzed az életedet, a mindennapjaidat.

Ha azonban fényes, csillogó kockát láttál, az arra utal, hogy fontos számodra a siker, a hírnév, az, hogy mások csodáljanak és dicsérjenek.

A hideg kő vagy fémkocka arról tanúskodik, hogy túlzottan kontrollálod érzéseidet, megkeményítetted a szívedet.

Jöjjön a ló!

A ló azt jelképezi, amit a párodban keresel, vagy amit az aktuális szerelmi kapcsolatodban hiányolsz.

A legtöbben barna lovat képzelnek el, ami rendes, gyakorlatias, hétköznapi partnerre utal. Fehér ló esetén olyan partnerre vágy, aki szellemi társad, illetve a meg lévő szerelmedben ezt értékeled leginkább. Ha azonban egy fekete csődört láttál, akkor valószínű, hogy egy szenvedélyes latin szeretőről álmodozol, vagy szeretnéd megfűszerezni, kalandosabbá tenni társaddal a pásztorórákat. Ha aranysárga, díszes lovat láttál, akkor egy bőkezű úriemberre vágysz, aki minden földi jóval elkényeztet, és a tenyerén hordoz.

Ha a pacikád közvetlenül a kockád mellett volt, úgy olyan férfira van szükséged, akire mindig támaszkodhatsz, aki melletted van, és nem kóborol el. Ha a lovacskád vágtázik, akkor szereted, ha a partnered nem egy otthonülő, unalmas személyiség, hanem aktív, spontán alkat – csak vigyázz el ne kóboroljon!

Hogy állsz a létrával?

A létra a hivatásodat, a munkádat szimbolizálja.

Az öreg, korhadt, ütött-kopott, rozoga létra azt jelzi, hogy a jelenlegi munkádat sivárnak, nyomasztónak érzed. Lehetséges, hogy már nem találsz benne elég kihívást, vagy úgy érzed, nem tudsz továbbfejlődni. Csalódottságra, rossz munkahelyi körülményekre is utalhat. Érdemes lenne elgondolkoznod a pálya- vagy állásváltoztatáson…

Ha a létrád fémből készült, vagy nagyon nehéz, és teljes súlyával rád nehezedik, akkor nagy rajtad a munkahelyi nyomás, a felelősség terhe, úgy érzed, mindenki tőled vár megoldást. Lehetséges, hogy egy kevésbé stresszes állásról álmodsz, ahol nem támaszkodnak ilyen sokan és ennyire rád, vagy olyanról, ahol kreativitásodnak nagyobb teret adhatsz.

A jó állapotban lévő, erős létra arra vall, hogy elégedett vagy a munkáddal és a munkahelyi körülményeiddel, kollégáiddal, biztonságban érzed magad.

A kétágú létra magától is megáll a lábán. Ha tehát kétágú létrát képzeltél el, akkor szívesen dolgozol egyedül és önállóan, szereted a függetlenséget. A két ágú létra a több lábon való állást is jelentheti.

További önismereti tesztek az oldalon
Állati jó…
Rajzolj egy fát!

Firkák nyomában
Szimbólunok üzenetei

Ha kicsit is érdekel a grafológia, szeretnél jobban eligazodni a kézírás rejtelmeibe és kíváncsi vagy, hogy mit árul el rólad az írásod, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe az ingyenes e-mail tanfolyamot!>>>

Kockakép önismereti teszt
Cimke:     

Egy gondolat a “Kockakép önismereti teszt” -hoz

  • 2009. november 16. hétfő at 19:24
    Permalink

    Kedves Szilvi!
    Kiváncsi voltam és elkészítettem a tesztet. Megdöbbentett az eredmény, – bár számítottam rá – mert nagyon közel volt a tényelegeshez.
    Köszönöm szépen

  • 2009. november 17. kedd at 09:18
    Permalink

    Megcsináltam a tesztet.Igen meglepődtem,nem hittem ,hogy bár mit is fogok látni.Sejtettem a jellemésem,de hogy ennyire azt nem hittem.Itt arra gondolok mikor megláttam a ködből mejelenő kockát.ENNYIRE SEMMINEK TARTANI MEGAMAT.Nagyon köszönöm ezt a tesztet kedves Szilvi,erre most volt szükségem.Kösönöm és szép napot kivánok Erzsi.

  • 2009. november 17. kedd at 11:51
    Permalink

    Kedves Szilvi!

    Fantasztikus, ahogyan működik ez a teszt! Teljesen visszaadta az eredmény a valóságot.
    Kívánok további sikeres munkát és jó egészséget!

    Köszönettel: Detty

  • 2009. november 17. kedd at 12:41
    Permalink

    Kedves “Lányok”! 🙂 Örülök, hogy tetszett a teszt. Én is szép napot kívánok nektek!

  • 2009. november 17. kedd at 15:53
    Permalink

    Kedves Szilvi!

    Sajnos nekem ez nem megy, hiába csuktam be, koncentráltam, még a sivatagot sem láttam, nemhogy a többit …. 🙁
    Mit rontottam el?
    Üdv
    Timi

  • 2009. november 17. kedd at 16:24
    Permalink

    Kedves Timi!

    Nem lehet, hogy túl feszült vagy? Olyankor nehezebb bármit is elképzelni. Fantáziálni, álmodozni nem lehet görcsösen, tehát ne AKARD látni és ne koncentrálj. Vegyél pár mély lélegzetet és próbálj ellazulni. Szerintem már mind a 4 elemet láttad már, ha máshogy nem, hát képen, tehát van róluk fogalmad, illetve valamilyen kép a fejedben és el is tudod képzelni.
    Az is lehetséges, hogy nem vizuális tipus vagy. Ilyenkor hallgass arra, ami először az eszedbe jut. Csinálhatod azt is, hogy egyenként felteszed a kérdést: “Milyen a kocka: nagy, kicsi, közepes?” Miből van: fa, fém, üveg, műanyag? stb, stb.- és leírod, ami eszedbe jut. Menj végig így a kockával, a lóval, és a létrával.
    Fontos, hogy ne “agyalj” rajta sokat, a tudatalatti sokszor az első megérzésekkel, benyomásokkal üzen.

  • 2009. november 17. kedd at 16:36
    Permalink

    Szia Szilvi!

    Köszi a tanácsot!

    Érdekes, mert egyébként vizuális típus vagyok, pl. amikor tanulni kell, akkor emlékszem, hogy a könyvben a jobb vagy a bal oldalon, fent vagy lent van az adott kérdésre a válasz stb., de ezek a projektív tesztek még sosem sikerültek és a meditáció sem. Nem tudok ellazulni sajnos 🙁 Tényleg túl feszült vagyok, mindig jár valamin az agyam (tanulok, két gyereket nevelek, a kicsi most éppen iszonyú beteg, a nagyért kell menni az oviba, és nincs kire hagyni a kicsit, most őt is vihetem és még a patikába is be kell menni….)

    De köszi, azért próbálkozom majd este, ha csöndes a lakás, hátha akkor….

    Szép napot!
    Timi

  • 2009. november 18. szerda at 08:16
    Permalink

    Igen szeretnék változtatni az életemen.Szeretném ha több hittel rendelkeznék.Magabiztosabb lennék,és végre elfogadnám magamat és ne mkritizálnám.Most megteszem és elkezdem a változást.Erzsi szép napot .

  • 2009. november 18. szerda at 10:47
    Permalink

    Tök jó,mennyi hozzászólás!
    érdekes ez a teszt.próbáltam összekapcsolni a képeket,vmi történéssé.:) a létra egy kicsit kilógott:) (nálam a létra összecsukható,praktikus.erről nem olvastam.van jelentősége?) de amúgy minden részletről olvastam.tetszett.tök jó volt.

  • 2009. november 18. szerda at 10:55
    Permalink

    és tényleg. a sivatagnak mi a jelentősége? bevallom segített,hogy kitetted a sivatag képét ide az oldalra.

  • 2009. november 18. szerda at 15:06
    Permalink

    Kedves EMese!

    A létráddal kapcsolatban én arra asszociálok, hogy talán szereted a praktikus, kézzel fogható dolgokat, vagy mivel összecsukható a létra, így könnyebben mozgatható, bármikor magaddal vihető. Hogyan állsz a kötötségekkel, a monotonítással? Mennyire és meddig bírsz egy helyben maradni? Könnyen vagy nehezen változtatsz?

    A sivatagnak nincs különösebb jelentése, talán csak annyi, hogy segít elindítani a képzeletet, és nem mindjárt a fontos dolgokkal indít – ráhangol, illetve az, hogy ez egy Közel-Keletről származó többszáz éves teszt, és nyilván az ott élő embereknek ez a legéletszerűbb közeg.
    Azért engem sem hagyott nyugodni a kiváncsiság ;-), így utánna néztem, hogy mit is szimbolizál a sivatag úgy általában. Nos: az elhagyatottság, a nyugalom, az eszmélésnek a szimbóluma, Bibliai vonatkozásban pedig az isteni kinyilatkoztatás helye.

  • 2009. november 18. szerda at 16:24
    Permalink

    Kedves Szilvi!

    Én a lovat lovassal együtt látom és a létrám egy hegyoldalba becsavarozott fokokból álló szerkezet. Ez utóbbi egy kicsit megijesztett, tényleg rosszul áll a szénám?

    Azt hallottam valamikor, hogy a sivatag állandóan változik, könnyen el lehet benne tévedni, talán ezértis hasonlíthat az életünkhöz.
    Köszi a tesztet! Ági

  • 2009. november 19. csütörtök at 14:31
    Permalink

    köszönöm!

  • 2009. november 20. péntek at 22:48
    Permalink

    Kedves Szilvi !

    Megcsináltam a tesztet,nagyon tetszett,de :
    Az én világosbarna,nyereg nélküli lovam mellett haladt a lovasa. A kockám, fehér müanyag fekete pöttyökkel, mint a dobókocka. A létrám pedig kétágu fémlétra. Van ezeknek külön jelentésük? Tulbonyolítom a dolgokat?

  • 2009. november 24. kedd at 13:48
    Permalink

    Szia CSiri!

    A tesztben maga a ló jelképezi a férfit. A lovad alapján szerintem olyan társra vágysz, aki gyakorlatias, megbízható, de ha kell feltalálja magát minden helyzetben.
    A lovason azonban elgondoltkodtam: vagy ő jelképezi nálad a férfit, a ló pedig a kontrollát szenvedélyt és érzelmeket, vagy a féfridet = a lovadat valaki más irányítja, befolyásolja?

  • 2009. november 29. vasárnap at 20:16
    Permalink

    Szia Szilvi!
    Üzeneted első része első olvasatra igen.
    A másodikon viszont sokat gondolkodtam,valamikor befolyásolták Őt de ma már szerintem nincs olyan személy akiről ugy gondolnám, hogy irányítja v. befolyásolja..
    Köszönöm!

  • 2009. december 11. péntek at 16:41
    Permalink

    Nagyon tetszik a teszt! Vizuális típus vagyok. Jobban sikerült, mint gondoltam. A valóság kicsit alulmarad a képzeletnél.
    Köszönöm, várom az újabb megmérettetést.
    Szép napot kívánok!

  • 2010. március 11. csütörtök at 21:48
    Permalink

    Tetszik ez a teszt. Én jégkockát képzeltem el:D Ez mit jelent?
    Amúgy lónál nem tudtam eldönteni, hogy fehér legyen, vagy inkább fekete..de elsőre a fehér ugrott be.
    Köszönöm a választ előre is.

  • 2010. március 12. péntek at 14:22
    Permalink

    Nagyon jó a teszt!
    Rubik-kockát láttam, önmagához képest jó nagy volt, majdnem akkora, mint a ló. Nem véletlen, a napokban került a kezembe. Szépen ki volt rakva a látható három oldala: itt kék, piros, fehér.
    Úgy emlékszem, csináltam már ezt a tesztet. Jó hogy feledékeny vagyok, nem ugrik be, hogy mit láttam akkor (biztosan nem Rubik-kockát), a megfejtésre meg egyáltalán nem emlékeztem. Érdekes lesz kipróbálni máskor is.
    Szép napot kívánok!

  • 2010. március 12. péntek at 17:31
    Permalink

    Kedves Szilvi!
    Nekem most egy közepes nagyságu kocka jött be.Előszőr az jött a gondolatomba,hogy ez földből van.Majd átváltozott kék szinüre,ezek nem tudom vajon mit jelenthetnek.A ló barna volt és ült rajta egy személy. A létra fém és kétágu volt.Köszönöm a tesztet érdekes volt
    Üdv.Erzsi

  • 2010. március 15. hétfő at 19:21
    Permalink

    Kedves Jolán!
    Nagyon érdekes ez a jégkocka-dolog. A jég szimbolikusan a személyiség megfagyott részére utal. Elképzelhető, hogy hűvösebben viselkedsz, így nehezebben tudnak kapcsolatot teremteni veled az emberek. Ha nagyobb csalódáson estél át az utóbbi időben, akkor az oka lehet az ilyen viselkedésnek, de lehetséges az is, hogy csak bizonyos érzések kimutatását “fagyasztottad le”. Ha ez így van, akkor fel kell olvasztanod magadban ezt a részt, érzést, mielőtt továbblépnél.
    Az értelmezést illetően azonban elsősorban az a fontos, hogy benned milyen érzetet kelt a jég, Te mire asszociálsz!

  • 2010. március 15. hétfő at 19:26
    Permalink

    Kedves Erzsi!
    A föld a biztonság, a stabilitás a megtartás jelképe, a kék jelképezi a z eget, ugyanakkor gyógyító szín, ami segíti az ellazulást, az alvást.

  • 2010. március 15. hétfő at 21:07
    Permalink

    Kedves Szilvi !
    Köszönöm a magyarázatot a teszthez.Én mit gondolok,arra gondoltam,ha én vagyok a kocka és az földböl volt.majd átváltozott.Mert ugye kék szinre változott,és az még gyógyulást is jelent.Ugy goldoltam változást hoz az életembe,gyógyulást.Igy gondoltam ,most nagyon rám is férne.Üdv.Erzsi

  • 2010. április 11. vasárnap at 21:35
    Permalink

    Szia!
    Érdekes teszt volt. Az én kockám fémből volt, olyan ezüstösebb feketés színű nagy kocka volt, mellette egy fekete fríz, ami csak állt egy helyben, és egy fehér, lakkozott kerek fokokkal. Teljesen jó volt a leírás amit találtam, bár érdekelne, hogy ha a látóhatár a sivatagban kicsi, tehát csak a homok látszik, akkor az mit jelent?
    Köszönöm. Szép estét.

  • 2016. november 29. kedd at 01:08
    Permalink

    Én Petraországból származom! Petraország a képzeletem világa! Mindig elképzelem hogy repülőre szállok és elutazok oda! Majd vissza megyek Magyarországra nyaralni! Petraországban 10 éves kortól van nagykorúság! És ott angolul beszélnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .