A tavalyi lágyabb, nyugodtabb, passzívabb évhez képest idén egy igazán eseménydús, pergős, vidám évnek nézhetünk elébe.

A számmisztika szerint életünk kilenc éves ciklusokból tevődik össze. Minden év eltérő energiákat, hatásokat, fejlődési lehetőségeket és feladatokat hordoz.

A 2019-as év az 3-as szám energiarezgéseit hordozza (2+0+1+9=12=1+2=3). A 3- as szám férfias, aktív, yang energiákat jelez; és a Merkúr, az intellektus, a levegő elem, és a Tartot kártyában az Uralkodónő lapjának analógiáit képviseli.

A tavalyi lágyabb, nyugodtabb, passzívabb 2-es évhez képest idén egy igazán eseménydús, pergős, vidám évnek nézhetünk elébe.

Nézzük részletesen, hogy mit tartogat számunkra a Merkúr éve? Milyen lehetőségeket hordoz a 3 rezgése az évre?

2019-es ev önfejlesztési feladatai

Intellektuális fejlődés

A 3-as évben felerősödik az információéhség, a megismerés és a tudásvágy. Sokkal kíváncsibbak, érdeklődőbbek, nyitottabbak és fogékonyabbak vagyunk mindenre. Most könnyebben fogadunk be és tanulunk meg új dolgokat, ezért ez az időszak kiválóan alkalmas az ismeretek bővítésére, tanulmányok és tanfolyamok elkezdésére.

Az Internet nevű bővizű információfolyam mellett ez az ismerethalászat nem is okozhat gondot. Inkább csak arra ügyelj, hogy ne aprózd el és szórd szét a figyelmedet a rengeteg impulzus és napi aktualitás között, és találd meg a hiteles forrásokat.

Élmenygyűjtés, szórakozás

A 3-a szám rezgése élénk, aktív, mozgalmas és eseménydús évet vetít elénk. Előtérbe kerül a szórakozás, a kikapcsolódás, az élmények, a kalandok és utazások iránti vágy.

Keress érdeklődésednek és egyéniségednek megfelelő színvonalas szórakozási formákat. Járj színházba, kiállításokra, könnyű vagy komolyzenei koncertekre, kulturális és gasztronómiai fesztiválokra, ismeretterjesztő előadásokra stb. és vedd észre az élet apró örömeit, csodáit is.

Önkifejezés, nyilvános szereplés

A 3-as évben megnő bennünk a vágy, hogy a világnak is megmutassuk tehetségünket, alkotásainkat, ötleteinket vagy megosszuk a tudásunkat. Nagyobb bátorságot érzünk magunkban a nyilvános szerepléshez. Az emberek is kíváncsibbak és nyitottabbak egymásra, így jó fellépéssel és pozitív kisugárzással jó esélyünk van a sikerre.

A 3-as évben kedvet érezhetünk az önkifejezésre, a művészeti és esztétikai érzék fejlesztésére. Az éneklés, zene, tánc, színjátszás, írás (próza vagy vers), festés-rajzolás, sütés-főzés, kézműves hobbi, divat és szépségápolás, otthoncsinosítás, kertszépítés stb. – mind-mind remek lehetőséget nyújt kreativitásod kibontakoztatásához, egyéni stílusod felfedezéséhez és kifejezéséhez.

Emberi közösség, kapcsolatok

A 3-as éveben fókuszba kerülnek az emberi kapcsolatok. Szívesen járunk társaságba és töltünk több időt a barátainkkal. Szívesen szórakoztatunk és járunk szereteteink kedvében. Örömöt és vidámságot akarunk megélni a kapcsolatainkban. Ezért még nyomasztóbban érezhetjük a nehéz, fárasztó, folyton kritizáló, elégedetlen és lehúzó emberek társaságát, akik csak az időnket, energiánkat rabolják, leszívják életkedvünket. Ha teheted kerüld el őket.

A Merkúr, mint az információáramlás és a kommunikáció bolygója gondoskodni fog a könnyed, szellemes beszélgetésekhez szükséges napi aktuálisokról és érdekes témákról. Fontos azonban, hogy mindvégig megőrizd objektivitásodat, kerüld az üres fecsegést és a rosszindulatú pletykálkodást.

A Merkúr hatására gyorsabban kapcsolunk, rugalmasan alkalmazkodunk a helyzetekhez, gördülékenyen és választékosan fejezzük ki gondolatainkat akár szóban, akár írásban. Ennek pedig nagy hasznát vehetjük a fontos találkozók, tárgyalások és megbeszélések során.

A 3-as év rezgése a vidámságot és gondtalanság érzését hangsúlyozza. Ilyenkor az ember ösztönösen kerüli a problémákat és a konfliktusokat. Azért jobb, ha nem dugjuk homokba a fejünket, és inkább oldjuk fel humorral a feszült és nehéz helyzeteket. Minden könnyebb, ha nevetni tudunk önmagunkon, a helyzet fonákságán, komikusságán.

A 3-as év kiválóan alkalmas ismerkedésre, kapcsolatépítésre, flörtölésre, új szerelmek szövődésére. A most kötött kapcsolatok, társulások, barátságok és házasságok hosszútávra szólnak. Ezért érdemes minél jobban megismerni a másikat és felmérni, hogy kivel alakítunk ki és tartunk fenn mély és közvetlen kapcsolatot – mert végül nem csak a jó, hanem a kevésbé szimpatikus személyek is tartósan mellettünk maradhatnak.

Ehhez jól jöhet egy ön-és emberismereti iránytű, ami eligazít
a személyiségtípusok bonyolult és összetett világában.>>

Hivatás és munkavégzés

A 3-as év energiája kedvez a könnyed, gyors és változatos problémamegoldásnak, a kreatív ötleteknek, a csapatmunkának, a közösségépítésnek, a kereskedelmi, a tájékoztatási, a kommunikációs és médiatevékenységnek.

Az elmélyülést és a részletek precíz kidolgozását igénylő feladatok viszont nagyobb kihívást jelentenek majd, mivel most felületesebb a figyelmünk.

Nehezebben viseljük a bezártságot, az egy helyben ülést, a tétlenséget. Unalmasnak és fárasztónak érezhetjük az otthoni és munkahelyi monoton rutin teendőket, mint máskor. Hacsak nem tesszük azokat valamilyen módon érdekessé és szórakoztatóvá. (pl: Otthoni vasalás, mosogatás, takarítás közben hallgass vidám zenét!)

Személyiség-, lélek- és önismeret-fejlesztés

A 3-as év mozgalmas és változékony időszakot ígér. Az egymást érő impulzusok gyors hangulatváltozásokat idézhetnek elő. Ha érzékeny típus vagy, akkor bizony úgy érezheted, mintha egy érzelmi hullámvasutazáson vennél részt. Ez esetenként érzelmileg kimerítő lehet, ugyanakkor lehetőséget nyújt az érzelmek és érzések tudatosítására, megkülönböztetésére.

Ha nem vagy harmóniában önmagaddal, ha az Én-képed és az önbecsülésed ingatag lábakon áll, akkor a közösség és a barátok véleménye fokozottan befolyásol és hat rád. A negatív visszajelzések csalódásként érhetnek, elkeseríthetnek és megingathatják önbizalmadat.

A 3-as év energiái támogatják az ismeretszerzést, így érdemes elkezdeni az önismereti munkát, dolgozni önmagunk elfogadásán, megtanulni szeretni önmagunkat.

Az önismereti utazáshoz és személyiséged megismeréséhez segítséget itt találsz.>>

Milyen feladatok várnak rád 2019-ben, a 3-as évben?
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .