Hideg téli estéken jól jön egy finom forró ital, ami a testedet és a lelkedet is átmelengeti. Íme 3 recept.
Kicsiknek és édesszájúaknak: Forró csoki
Kicsik és nagyok kedvence a forró csoki, amihez nem kell más csak 1 liter tej, 10 dkg tej- vagy étcsokoládé, 2 evőkanál kakaópor, 1 kiskanál fahéj, méz vagy vaníliás cukor ízlés szerint. Ebből kb. 4 bögrényi adag jön ki. Forrásig melegítsd fel a tejet, majd keverd bele csomómentesre a darabokra tört csokit, a kakaópart, fahéjat és a vaníliás cukrot/mézet. Bögrébe töltve kínáld (tejszínhabbal az igazi) .
Nagyoknak: Forralt bor
Közepes lángon tegyél fel főni 1 üveg száraz vörösbort 3 dl vízzel, 5-7 szem szegfűszeggel, 1 rúd fahéjjal, 10 dkg cukorral. Ha már jó meleg tégy bele 3-4 citromkarikát, de vigyázz ne forrald, mert veszít az aromájából.
Teaimádóknak: Grog
Főzz 1/2 liter vízből egy jó erős fekete teát, majd adj hozzá 1 dl jó minőségű rumot és egy kiskanál citromlét. Szórj bele 6 db szegfűszeget, ízlés szerinti fahéjat és kb. 3 teáskanál barna cukrot, majd jól keverd össze. Ha nem fogyasztod el egyszerre, vagy már egy kicsit kihűlt, akkor nyugodtan rámelegíthetsz, de ne forrald.
Gondoltad volna, hogy egy olyan személyes tárgy: mint a kedvenc bögréd is árulkodik a személyiségedről, belső tulajdonságaidról, életfelfogásodról?!