Milyen könyvből érdemes grafológiát tanulni?

Rengeteg grafológia könyv létezik, és nagyon sokat elolvastam magam is. Most csak azokra szeretném felhívni a figyelmedet, amelyek nekem nagyon sokat adtak, és amelyeket szerintem Te is igazán jól használhatsz, és amelyekből el tudsz indulni.

A tanító

Azokra a grafológia könyvekre szeretném felhívni a figyelmedet, amelyek nekem sokat segítettek, és amelyeket szerintem Te is igazán jól használhatsz, amiből el tudsz indulni.F. Visnyei Irma, Gulyás Jenő István, Katona Ágnes, V. Vékony Györgyi: A grafológia alaptankönyve 1. (Grafodidakt, Bp.)

A grafológia tanfolyamon, ez alapján tanultunk. Az első száz oldal Írástörténet és Grafológiatörténet, és részletes bemutatásra kerül az egyes grafológusok munkássága, elmélete is. A könyv másik fele az érdekesebb, hiszen ott van, hogy melyik grafológiai jel mit jelent, mit kell nézni az íráson. Pontosan leírja azt is, hogy mit, hol és hogyan kell mérni, mikor nagy és mikor kicsi egy betű, egy hurok ékezet stb.. Jól felépített, rendszerbe szedett módon mutatja be az íráselemeket.

A könyv párjában, A grafológia alaptankönyve 2. –ben az írásjellemzők a különböző személyiségvonásoknak, tulajdonságoknak megfelelően vannak csoportosítva, de megtudható az is hogy pl: a balkezességnek milyen írásjellemzői vannak.

 Az irodalmiAzokra a grafológia könyvekre szeretném felhívni a figyelmedet, amelyek nekem sokat segítettek, és amelyeket szerintem Te is igazán jól használhatsz, amiből el tudsz indulni.

W. Barna Erika: Beszél az írás (Édesvíz Kiadó, Budapest)

Egyik nagy kedvencem. Irodalmi stílusú, érdekes és olvasmányos grafológia könyv, ami jól követhetően mutatja be, hogy mit vizsgáljunk a grafológiai elemzés során. A szerző más rendszerezési elvek mentén halad az írás vizsgálatakor, és a francia grafológia iskola követőjeként kiemelt jelentőséget tulajdonít a vonalvizsgálatnak. Ez grafológiakönyv azért is jó, mert helyenként vannak utalások arra, hogy mely jel együttesek esetén következtethetünk biztosan egy személyiségvonásra.

A klasszikus

Csötörtök Csaba: Grafológia. Az íráselemzés kézikönyve (Gondolat, Budapest 1968)

Egy igazi klasszikus. Csötörtök Csaba autodidakta módon sajátította el a grafológiát, és a 60-70-es években ő volt az egyetlen hivatalos engedéllyel rendelkező grafológus.

A tudományos

Dr. Agárdi Tamás – Dr. Szidnai László: A grafológia kézikönyve ( Grafológiai Intézet Kft.1998.)

Az első olyan tudományos igénnyel fellépő kézikönyv, mely megpróbálja összefogni a grafológiához köthető ismeretanyagokat, áttekintést ad a nemzetközi grafológia elméleteiről és mai kutatási eredményekről. Sztenderdizálja a mérési alapelveket. A könyv pszichológiai, patografológiai, írásdiagnosztikai fejezetei hasznos ismereteket nyújtanak a grafológiával elmélyülten foglalkozók számára.

PszichografológiaAz ezoterikus

Szepes Mária: Pszichografológia (Háttér Lap- és Könyvkiadó 1990)

Az első és egyben meghatározó grafológia könyvélményem 12-13 éves koromból. Számomra az örök No. 1! Az addigi felületes, a személyiségnek csak egy-egy oldalát bemutató önismereti tesztek után úgy gondoltam, hogy a grafológiában végre rátaláltam arra a módszerre, amelynek segítségével átfogó, összetett és valóban csak arra az adott emberre vonatkozó információk szerezhetők az emberi lélekről, személyiségről.

Szepes Mária így írt erről:

„Az asztrológia jó karakterológia ismereteket ad, de a formanívót, egy ember érettségi fokát nem lehet megfejteni belőle. Ehhez szükségünk van pszichografológiai ismeretekre, hogy az illető kézírásának elemzésével teljesebb képet nyerhessünk róla.”

Érdekel a grafológia és az önismeret? Akkor iratkozz fel a hírlevére és ingyenes Mini grafológia tanfolyamra >>

Kapcsolódó cikkek:

Hol segít a grafológia? – Alkalmazási területek >>

Mennyit tudsz a grafológiáról? – Teszt >>

A grafológus eszköztára >>

Grafológia irányzatok – Ugyanazt vizsgálják csak máshogyan >>

Be Sociable, Share!

2 Responses to “Milyen könyvből érdemes grafológiát tanulni?”

  • Farkas Juli szerint:

    Ezek közül a könyvek közül egyedül az első hiányzik, a többi már régen megvan. Agárdi Tamás könyvének első, 1985-ben megjelent kiadását tanulmányoztam először. Nagyon érdekesek. Sőt még van egy Rákos Klára könyv is, amelyben klasszikusok írásáról, annak elemzéséről esik szó. Pl. Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Jókai Mór. Úgy emlékszem még Bethlen Gábor is szerepel az elemzettek között. Minden, a grafológiával kapcsolatos írás érdekel.

  • németh Icus szerint:

    Nekem mindegyik könyv megvan a fentiek közül, de a legmeghatározóbb könyv szerinte az Füzes Mária – Az én grafológiám című könyve. Mária Giay féle módszert fejlesztette tökélyre, és ennek eredménye az a nagyszerű tudás, amelyet a könyvében megoszt velünk.

Te mit gondolsz?

Az oldal szerzője
Szabó Szilvia vagyok, okleveles grafológus.
A grafológia a lélek és személyiség megismerés kiváló eszköze. Grafológia és önismeret

Ez az oldal Neked szól, ha szeretnél objektív és megbízható választ kapni a „Ki vagyok én?” kérdésre; ha kíváncsi vagy arra, vajon milyennek látnak mások, milyen rejtett képességekkel rendelkezel, vagy hogy miben vagy tehetséges; ha a válaszokat akarsz a „miértekre”, és a „hogyanokra”; ha nem zárkózol el a fejlődés lehetőségétől, sőt képes vagy tenni is a változásért, a fejlődésért; ha a sorsodnak, az életednek sokkal inkább alakítója, irányítója, mint szemlélője kívánsz lenni.
Kérdezz! Válaszolok!

 Grafológiai kérdezz-felelek